Για τους Άστεγους όπου Γης η πιό κορυφαία πράξη αντίστασης

φώτο: Παρατηρήστε τις εικόνες των Αγίων πίσω του.
φώτο: Παρατηρήστε τις εικόνες των Αγίων πίσω του.

Επιμέλεια, Έρευνα Σοφία Ντρέκου
(Sophia Drekou, BSc in Psychology)

Η δημοσίευση ανανεώνεται κάθ' έτος.
Τελευταία ανανέωση Νοέμβριος 2024

Αν δείτε άστεγο καλέστε στο 1595 για Αθήνα 
και 197 για επαρχία. Η υπηρεσία του Δήμου 
έρχεται και παραλαμβάνει τον άνθρωπο
προκειμένου να φάει και να κοιμηθεί στα ζεστά. 

Μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους
δεν αποτελεί όραμα, είναι δικαιοσύνη!

«Ἐπάνω ἐκινοῦντο φῶτα καὶ ἄνθρωποι.
Ἴσως ἐγίνοντο ἑτοιμασίαι. Χριστούγεννα,
Ἅις-Βασίλης, Φῶτα, παραμοναί.
Καρδιὰ τοῦ χειμῶνος.» Παπαδιαμάντης

Το τηλεφωνικό κέντρο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. τηλ.1595 (Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων) λειτουργεί σε 24ωρη βάση για να δέχεται τις αναφορές πολιτών σχετικά με τον εντοπισμό αστέγων που έχουν ανάγκη από βοήθεια. Υποστηρίζουμε κάθε μήνα 26.000 συμπολίτες μας, οι ανάγκες μας είναι μεγάλες και διαρκείς.

Σκοπός του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται από τη φτώχεια και βιώνουν αποκλεισμό και κοινωνική απομόνωση. Μέσω των δομών του, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης υποστηρίζει κάθε μήνα περίπου 26.000 συμπολίτες μας. (Βλ. εδώ)

Στις υπηρεσίες του Κ.Υ.Α.Δ.Α. προς τους πολίτες συγκαταλέγονται:
  • Η έμπρακτη υποστήριξη των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων της πόλης μέσω της παροχής σίτισης, στέγασης, ρουχισμού, υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής φροντίδας κ.λπ.
  • Η διεξαγωγή ερευνών και μελετών και η αξιοποίηση των συμπερασμάτων τους.
  • Η ανάπτυξη νέων δομών, έτσι ώστε να καλύπτονται όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της πόλης.


Μεταξύ άλλων, το Κ.Υ.Α.Δ.Α.:

• Λειτουργεί Κέντρο Σίτισης για τη δωρεάν διανομή φαγητού.
• Διαθέτει ξενώνες για τη στέγαση απόρων και αστέγων.
• Διαθέτει Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο,
Κοινωνικό Πλυντήριο, τον Κόμβο, όπου πραγματοποιείται
η διανομή πακέτων βασικών τροφίμων, αλλά και την
«Αθηναϊκή Αγορά» (δωρεάν παροχή ενδυμάτων, υποδημάτων)

FacebookΚέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων

To Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων παρέχει καθημερινά ανοιχτό συσσίτιο. Στην αυλή του Κ.Υ.Α.Δ.Α., δύο φορές την ημέρα (στις 12.30 και στις 14.30), και τις 365 ημέρες του χρόνου, χωρίς διακοπές, χωρίς καμία απολύτως διάκριση και χωρίς προσκόμιση δικαιολογητικών, προσφέρονται συνολικά τουλάχιστον 1.500 γεύματα.

Πρόγραμμα «Η Εκκλησία στους Δρόμους»Στο πλαίσιο της δραστηριοποίησής της ενάντια στην φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, η «Αποστολή» έχει την ευθύνη της υλοποίησης του προγράμματος «Η Εκκλησία στους Δρόμους». Η δράση συνίσταται στην δωρεάν διανομή μερίδων φαγητού καθημερινά και 365 ημέρες το χρόνο σε άστεγους, αλλοδαπούς, ουσιοεξαρτημένους και γενικότερα άπορους ανεξαρτήτως φυλετικής ή οιασδήποτε άλλης διάκρισης. (Βλ. εδώ)

Η δράση πραγματοποιείται σε κεντρικό σημείο της Αθήνας (Σοφοκλέους & Πειραιώς) ευαισθητοποιώντας ταυτόχρονα τους πολίτες και προάγοντας τον εθελοντισμό. Πάνω από 2.000 εθελοντές ανεξαρτήτου θρησκευτικής προέλευσης και εθνικότητας συμμετέχουν εθελοντικά στην δράση. mkoapostoli.com

Δήμου Πειραιά ο Ξενώνας Βραχείας Φιλοξενίας Αστέγων Πειραιά «Ανακούφιση» δέχεται για φιλοξενία τους άστεγους της πόλης. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 4133187. kede.gr

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ Μάθετε σε ποιά ενορία

(για σχετικές πληροφορίες καλό είναι 
να απευθύνεστε και στις ενορίες σας)



Βαθιά στηρίζει αιώνες τώρα...

Ασυναίσθητα λειτουργεί η ομορφιά 
της ανθρώπινης φύσης
η ηρωϊκή μνήμη 
της συντροφιάς και της αλληλεγγύης
που βαθιά στηρίζει αιώνες τώρα 
την ανθρώπινη συνοχή
την πολύτιμη αυτή στοργική ευθύνη. 

Με την πεποίθηση ότι «κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στην αξιοπρεπή καθημερινή διαβίωση» η λειτουργία του ξενώνα αντιμετωπίζει τις άμεσες ανάγκες των άστεγων δημοτών του Πειραιά για μέγιστο χρονικό διάστημα τριών μηνών. Επιδίωξη μας, αποτελεί η ψυχοκοινωνική στήριξη και η κοινωνική και επαγγελματική αποκατάσταση των φιλοξενουμένων, έτσι ώστε να αποφευχθεί η μονιμότητα της παραμονής τους. 

Στελεχωμένος με το κατάλληλο επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό ο Ξενώνας έχει τη δυνατότητα να προσφέρει υπηρεσίες όπως: Βλ. εδώ kodep.gr/piraeus Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.) Ζωσιμαδών 11 & Ελ.Βενιζέλου, Πειραιάς. Τηλ.: 210 4101753 / 756

4+ 1 πρακτικοί τρόποι που μπορώ να βοηθήσω έναν άστεγο; Μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους δεν αποτελεί όραμα, είναι δικαιοσύνη! (Βλ. εδώ)

Η κορυφαία πράξη αντίστασης


Τα Χριστούγεννα είναι χτισμένα πάνω 
σε ένα όμορφο και εσκεμμένο παράδοξο: 
ότι η γέννηση του Άστεγου πρέπει 
να γιορτάζεται σε κάθε σπίτι. 
 Γκίλμπερτ Κιθ Τσέστερτον 1874-1936

Πιο άστεγος γίνεται; Ναι! Όταν απομονωθούμε εμείς από συναισθήματα κι ανθρωπιά! Τότε κι ο άστεγος γίνεται πιο άστεγος! Πάρα πολύ άστεγος! Εν τελώς άστεγος! Όταν τον βγάλουμε από την ζωή μας, όταν αποτρέψουμε το βλέμμα, όταν ξεχάσουμε την ύπαρξή του, ναι, τότε ο άστεγος γίνεται πιο άστεγους! Και μαζί του κι εμείς, εν τελώς άστεγοι!

Ας σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας αυτές τις δύσκολες μέρες του χειμώνα. Ζούμε σε δύσκολες εποχές υποκρισίας και πουριτανισμού και αυτοί πού απολαμβάνουν μια σχετική οικονομική ασυλία θεωρούν πώς οι καταποντισμένοι του βίου δικαίως πάσχουν. Από την άλλη η ανέχεια φέρνει γκρίνια και καχυποψία.

Σε αυτές τις δύσκολες εποχές, λοιπόν, το να δίνεις τροφή στον πεινασμένο, στέγη στον άστεγο, ρούχο στον γυμνό, ελπίδα στον απελπισμένο είναι η μ ο ν α δ ι κ ή και κορυφαία πράξη αντίστασης. Δεν γίνονται οι ρωγμές με την γροθιά αλλά με την αγάπη. Το σύστημα σήμερα πάσχει από καπιταλιστική ηθική προτεσταντισμού. Η ηθική αυτή είναι η χειρότερη τυραννία γιατί αγγίζει από τον άρχοντα ως τον ζητιάνο.


Ο ποιητής μας Νικηφόρος Βρεττάκος, στέκεται πλάι στους καταφρονεμένους, τους δυστυχείς, τους παρίες της ζωής. Ίσως νιώθει πως κι ο ίδιος είναι ένας απ' αυτούς. Υπάρχει στους τρεις αστέγους αυτούς μια υπερηφάνεια, μια αδιαλλαξία, μια εναντίωση στους ανθρώπους και την κοινωνία τους, στο ίδιο το πεπρωμένο, που τους προσδίδει μια διάσταση τραγική. 


Νικηφόρος Βρεττάκος - «Οι τρεις άστεγοι»

Μια χειμωνιά, τρεις άστεγοι, που απ’ τον πάγο σβήναν
σε μια ταβέρνα που έκλεινε μπήκαν ορμητικοί.

Κι ενώ πολύ διψούσανε, καθόλου αυτοί δεν πίναν,
Αλλά το χώμα κοίταζαν κ’ οι τρεις τους σκεφτικοί.

Κι ο ταβερνιάρης που άλλοτε την ώρα αυτή σφαλούσε,
γιατί είχε σπίτι ερημικό και φαμελιά πολλή
να τους ειπεί πως πέρασεν η ώρα δεν τολμούσε
γιατί ήτανε παράξενοι και σκοτεινοί πολύ.

Κι όταν σαν άχνιζε η αυγή τον απαχαιρετήσαν
ένα κρασί τους πρόσφερε κι’ αυτός να ζεσταθούν,
ενώ από οίχτο κι ανθρωπιά τα μάτια του δακρύσαν.
Μ’ αυτοί, κ’ οι τρεις, περήφανοι, δεν πήρανε να πιουν.

Οι άνθρωποι κάτω από το χαλί

«Πρέπει να καταλάβεις ότι η διαφορά ανάμεσα σε εσένα και εμένα είναι ένα τίποτα, μια ''στραβή''. Πριν από λίγα χρόνια είχα σπίτι και όλα τα σχετικά. Έτσι ήρθαν τα πράγματα, ούτε που το κατάλαβα, μάγκα μου».
Οι νεοάστεγοι έρχονται από μιαν άλλη χώρα. Τη χώρα του Ντίκενς; Τη χώρα των Αθλίων των Αθηνών; Την κοινωνία του ενός τρίτου; Τη χώρα όπου γινόμαστε, τη χώρα όπου ήδη είμαστε;

Έως πριν από μερικά χρόνια οι άστεγοι ήταν μια μειονότητα σαλών, ανθρώπων που δραπέτευαν από την κοινωνία και τα δεσμά της, που έσπαγαν τους δεσμούς με την κανονικότητα, που τους είχε βρει μια τεράστια ατυχία.

Ήταν μια ελάχιστη εξαίρεση. Ήταν σαν τα αδέσποτα στο αστικό δίκτυο: δεν πείραζαν κανέναν, δεν τους πείραζε κανένας και κανείς δεν τους έβλεπε: ήταν λίγοι, τόσο λίγοι που δεν απειλούσαν τη βιτρίνα της κανονικότητας, της αιωνίας προόδου, της διαρκώς αυξανόμενης ευημερίας.

Ήταν λίγοι και ήταν σαλοί. Σήμερα, οι άστεγοι είναι χιλιάδες, εν μέσω οικονομικής κρίσης συνεχώς αυξάνονται, και δεν είναι σαλοί. Βρισκόμαστε ενώπιον ιστορικού ρήγματος. Φτώχεια υπήρχε πάντα. Μαζική πτώχευση και ταχεία καταστροφή μικρομεσαίων στρωμάτων, δεν υπήρχε.


Κι είναι γενετικά άλλο να γεννιέσαι φτωχός, να μεγαλώνεις με μειωμένες προσδοκίες, αλλά να μπορείς να ελπίζεις ότι θα βελτιώσεις τη θέση σου, να μπορείς να λογαριάζεις ότι σε μια ατυχία θα υπάρχει ένα δίχτυ ασφαλείας, για να μην καταστραφείς, το δίχτυ της διευρυμένης οικογένειας ή της κοινότητας, το δίχτυ του κράτους-πρόνοιας, το δίχτυ της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Και είναι άλλο να ζεις σε μια σχετική ευημερία, να μην ξέρεις τι ακριβώς σημαίνει απόλυτη ένδεια, και αίφνης, με μια «στραβή», να τα χάνεις όλα, να χάνεις και τα ολίγα που σε κρατάνε εντός της κανονικότητας, υπό μία στέγη, και να βρίσκεσαι στην ουρά του συσσιτίου, στις λίστες απορίας, στον δρόμο, ντροπιασμένος. Πίσω από τους αριθμούς των ανέργων ή των πτωχευμένων νοικοκυριών που δίνει η Στατιστική Αρχή, βρίσκονται ανθρώπινα πρόσωπα, δράματα, καταστροφές.

Στα πρόσωπα των ηττημένων νεοαστέγων βρίσκεται χαραγμένο το μέλλον, σαν σκοτεινό ενδεχόμενο ημών των «κανονικών». Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι το μέγιστο: δίκτυα αλληλεγγύης. Είναι ένα κάποιο ανάχωμα μπρος στην κοινωνική αποσάθρωση, στην κοινωνία της «στραβής».

homeless-man-sitting-on-bag

Ήταν ένας νέος ωχρός. Καθόταν στο πεζοδρόμιο.
Χειμώνας, κρύωνε. Τι περιμένεις; του λέω.
Τον άλλον αιώνα, μου λέει. "Που να πάω"...
Δώσ’ μου το χέρι σου φυσάει...

Βίντεο: «Οι άστεγοι των Αθηνών» Οδοιπορικό στα χαρτόκουτα της Αθήνας. Στα πεζοδρόμια, στις στοές, κάτω από τις γέφυρες και στα πάρκα, εκεί όπου σαν χελώνες χωρίς τα καβούκια τους, ζουν οι περίπου 20.000 άστεγοι της πόλης. 


Μπέρτολτ Μπρεχτ «Καταφύγια για τη νύχτα» 

Ακούω πως στη Νέα Υόρκη
Στη γωνιά της 26ης Οδού και του Μπρόντγουεϊ
Στέκει ένας άντρας κάθε βράδυ 
τους μήνες του χειμώνα.
Και στους άστεγους που μαζεύονται
βρίσκει ένα καταφύγιο για τη νύχτα
Κάνοντας εκκλήσεις στους διαβάτες.
Ο κόσμος έτσι δε θ’ αλλάξει.

Δε θα καλυτερέψουνε ανάμεσα στους ανθρώπους οι σχέσεις
Δε συντομεύει έτσι η εποχή της εκμετάλλευσης
Μα ωστόσο λίγοι άνθρωποι βρίσκουν καταφύγιο για τη νύχτα
Για μια νύχτα τους φυλάγεις απ’ τον άνεμο
Το χιόνι που προορίζονταν γι’ αυτούς πέφτει στο δρόμο.

Σαν διαβάσεις τούτο ‘δω, μην κλείσεις το βιβλίο, άνθρωπε.
Λίγοι άνθρωποι βρίσκουνε καταφύγιο για τη νύχτα
Για μια νύχτα τους φυλάγεις απ’ τον άνεμο
Το χιόνι που προορίζονταν γι αυτούς πέφτει στο δρόμο
Μα ο κόσμος έτσι δε θ’ αλλάξει
Δε θα καλυτερέψουνε ανάμεσα στους ανθρώπους οι σχέσεις
Δε συντομεύει έτσι η εποχή της εκμετάλλευσης.


ΔΕΙΤΕ: Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ για τον όρο μετανάστες (ανάλυση)


Εξαιρετικό βίντεο «Για τους άστεγους», για να ευαισθητοποιήσουμε όσο γίνεται περισσότερο, τους συμπολίτες μας για το θέμα των αστέγων. Κάποτε το θέμα αυτό ήταν μακρινό, τώρα είναι δίπλα μας και αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια. Ας τους βοηθήσουμε λοιπόν!

Μουσική υπόκρουση, το όμορφο τραγούδι του Phil Collins - Another
Day In Paradise (Φίλ Κόλινς - Άλλη μια μέρα στον παράδεισο).


Αν ήξερες ότι είναι τιμή
να μαγειρεύεις για τον άλλο
αφού σου εμπιστεύεται
τη ζωή του και την ιστορία του
τότε θα κοίταζες καλύτερα
τις συνταγές της ανθρωπιάς
και θα ετοίμαζες τα υλικά
που ένα μυαλό θα τα μετέτρεπε
σε σκέψεις που αλλάζουν το μέλλον. 

Κοινωνική Κουζίνα « Ο Άλλος Άνθρωπος » Μαγειρεύουμε
και τρώμε μαζί στον δρόμο για να σπάσουμε τη ντροπή

Βίντεο ΣΟΚ και ΔΕΟΣ: Άστεγοι στην Αθήνα

Οι άστεγοι έχουν κατακλύσει τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας. Η οικονομική κρίση τους έχει οδηγήσει, να ζούνε στο δρόμο. Περιφέρονται σαν σκιές και κοιμούνται όπου βρουν, σε υπόστεγα και σε παγκάκια. Ενώ πολλοί, τις νύκτες επισκέπτονται κάποιο νοσοκομείο της πόλης προκειμένου να βρουν λίγη ζεστασιά.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Praxis, οι άστεγοι στην Ελλάδα υπολογίζονται πια στους 25.000, από 11.000 που ήταν το 2009.
Ανοικτά Κέντρα Ημέρας Αστέγων
ΣΟΚ προκαλεί το ρεπορτάζ του CNN για τους άστεγους της Αθήνας (video). Η Elinda Labropoulou μετέδωσε σε όλον τον κόσμο θλιβερές εικόνες από τη φτώχεια.

Μια γωνιά, που δεν την πιάνει ο αέρας, δυο κουβέρτες για προστασία από το κρύο και αδιαφορία για τα βλέμματα των περαστικών.

Το πολικό ψύχος φέρνει για μία ακόμη φορά στην επιφάνεια τις δραματικές συνθήκες με τις οποίες αναγκάζονται να ζουν χιλιάδες άνθρωποι που δεν έχουν στέγη. Το κοινωνικό αυτό φαινόμενο έχει πάρει πλέον τεράστιες διαστάσεις στη χώρα μας, με τους περισσότερους από αυτούς μάλιστα, να είναι Έλληνες.

Ειδικά όμως αυτές τις ημέρες, που το κρύο είναι τσουχτερό, καλούνται να επιβιώσουν με θερμοκρασίες κοντά στους μηδέν βαθμούς, με αποτέλεσμα να χρειάζονται περισσότερο από ποτέ, βοήθεια. Να τι πρέπει να κάνουμε όσοι συμπολίτες μπορούμε!


Παραπομπές, αναφορές
• Η κορυφαία πράξη αντίστασης - Σοφία Ντρέκου
Τάσος Λειβαδίτης «Επίλογος (Φυσάει)» Ο Τυφλός με το λύχνο (1983) 
• Οι άνθρωποι κάτω από το χαλί. Η kathimerini 04.01.2011
• Τα Βίντεο από www.YouTube, εταιρεία της Google.
• Δωρεάν Φαγητό Εκκλησίας της Ελλάδος ανανεώνεται καθημερινά ΕΔΩ
• Αν ήξερες - Ν. Λυγερός http://nikos-lygeros

Πηγή: Sophia Ntrekou.gr | Αέναη επΑνάσταση

Η δημοσίευση ανανεώνεται κάθ' έτος.
Τελευταία ανανέωση Ιανουάριος 2024

Περισσότερα: Άστεγοι, Κοινωνία, Πρόσφυγες


Άστεγοι με μεταπτυχιακό κάνουν Χριστούγεννα στους δρόμους της Αθήνας. Πάνω από 1.200 συνάνθρωποί μας θα περάσουν τις γιορτές, αναζητώντας μέσα στο κρύο να βρουν καταφύγιο σε παγκάκια, πάρκα και δρόμους της πρωτεύουσας - Αυτές είναι οι ιστορίες τους

☂ *¨*•.° Μη ξεχνάμε αυτή την εικόνα όταν χιονίζει ή βρέχει ☂

Αρχείο Δημοσιεύσεων στο Facebook:
26 Ιανουαρίου 2015 Ειδικά Απόψε Σπέσιαλ αφιέρωση  

Σοφία Ντρέκου 31 Δεκεμβρίου 2014 στις 2:22 π.μ. 
ΑΝΟΙΞΑΝ ΧΩΡΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΣΤΕΓΩΝ!

Σοφία Ντρέκου 20 Νοεμβρίου 2014 στις 1:09 π.μ. Βίντεο: «Midnight Choir - Mercy of Maria» ♪♬ Στο Έλεος Της Παρθένου Μαρίας. ΦΩΤΟ: Μία άστεγη κοντά στην πλατεία Μοναστηρακίου. Το φαινόμενο των αστέγων έχει αυξηθεί κατά περίπου 25% από το 2009.

Σοφία Ντρέκου 8 Ιανουαρίου 2012 Βρέθηκε νεκρός σε παγκάκι 62χρονος άστεγος!
Σοφία Ντρέκου 8 Ιανουαρίου 2012 Ο πρώτος νεκρός άστεγος, από το κρύο!
Σοφία Ντρέκου 22 Δεκεμβρίου 2011 Πιό ἄστεγος ἀπό ἄστεγος γίνεται;
Σοφία Ντρέκου 20 Δεκεμβρίου 2011: «Ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα» «Η σίτιση, η στέγη και οι παροχές Υγείας είναι οι τρεις βασικοί πυλώνες της κοινωνικής πρόνοιας, που όταν πλήττονται μιλάμε για ανθρωπιστική κρίση», εξηγεί στον Δρόμο ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης.

Σοφία Ντρέκου 14 Ιανουαρίου 2012: «Έκανα πρόβα άστεγου, προτού βγω οριστικά στο δρόμο» Αυτή η δήλωση ενός ανθρώπου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ομολογώ ότι από χθες με έχει συγκλονίσει! Είναι τα λόγια ενός ανθρώπου που η οικονομική κρίση, η ανεργία, οι λάθος χειρισμοί ενδεχομένως, τον οδήγησαν στο δρόμο… Τον έκαναν άστεγο!


Αναστασία γεωργακοπουλου: να τους έχει ο Θεός καλά, όλους όσους κρυώνουν και υποφέρουν τέτοιες μέρες και να μας έχει ο Θεός καλά αν και όσο μπορούμε να βοηθάμε. 11 Φεβ 2015

Θάλια Ευθαλία: Ναι ρε γτ... γι αυτούς και μόνο αξίζει κάθε προσπάθεια, κάθε μάχη, κάθε επανάσταση!!!!!!! Σοκαρίστηκα από την φωτό... 11 Φεβ 2015

Στυλιανός Ματθαίου: Όταν μπορεί κανείς, κάνοντας το ανθρώπινο, να διορθώσει μιά κατάσταση επιβάλλεται να το κάνει, αλλιώς δεν είναι Χριστιανός...Αν δεν μπορεί, τότε ηρεμεί και το παίρνει ως θέλημα Θεού, όπως ο Λάζαρος της παραβολής......! 3 χρόνια

Τσίτσος Βασίλειος: Και στους νεκρούς με άσπρο σεντόνι τους σκεπάζουμε... 11 Φεβ 2015 ομάδα Αέναη επΑνάσταση

Δεν υπάρχουν σχόλια: